HUISKAMER VOOR THUIS- EN DAKLOZEN IN ARNHEM

Stichting Kruispunt biedt zorg en opvang aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, drugsverslaafden en anderen aan de rand van de Arnhemse samenleving. Dit vindt plaats op een locatie in het centrum van Arnhem gedurende zeven dagen per week. De bezoekers kunnen hier in de ochtend en de avond terecht voor warmte, een maaltijd en raad en daad van een van de pastores. Bij Kruispunt is elke bezoeker welkom.

Kruispunt heeft een groot aantal vrijwilligers en enkele gastvrouwen/- heren. Bij Kruispunt is momenteel een vacature voor:

Gastvrouw/-heer inloophuis dak- en thuislozen

Als gastvrouw/-heer ben je verantwoordelijk voor de gezellige sfeer tijdens de inloop. Je bewaakt de grenzen van wat wel en niet wordt getolereerd van de bezoekers. Je stuurt de vrijwilligers aan en bent verantwoordelijk voor hun doen en laten. Tijdens de inloop ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Je waarborgt de veiligheid van de bezoekers tijdens de inloop.

Je werkt met een boeiende doelgroep en geen dag is hetzelfde. Pastores, gastvrouw/-heer en vrijwilligers zorgen met elkaar voor een ontspannen en goede sfeer. Er is altijd veel humor en plezier onder de bezoekers en medewerkers. Een gastvrouw/-heer mag daarin zijn eigen plek innemen. Er is ruimte voor een ieder met zijn of haar talenten.

Gevraagd wordt

De ideale gastvrouw-/heer is ruimdenkend en heeft begrip voor de levenssituatie van de bezoekers. Hij/zij kan op een goede, open manier en zonder oordeel omgaan met de bezoekers. Daarnaast kan de gastvrouw-/heer goed functioneren in teamverband en omgaan met feedback. Gevraagde competenties zijn: zelfvertrouwen, flexibiliteit, improviseren, consequent handelen en sensitiviteit (aanvoelen wanneer en op welk moment wel/niet ingrijpen). Creativiteit en humor zijn hier belangrijke aspecten in. We vragen geen specifieke opleiding, qua werk- en denkniveau verwachten we minimaal MBO niveau 4. Kruispunt heeft een oecumenische christelijke identiteit en geeft aandacht aan verschillende levensbeschouwingen. Enige affiniteit met en/of gevoel voor levensbeschouwelijke/religieuze taal en handelen is een pre. Gezien de doelgroep is het spreken van meerdere talen van toegevoegde waarde (Pools, Duits, Russisch, Arabisch).  Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een vereiste.

Geboden wordt

Kruispunt biedt je de kans om bijzonder mensen te ontmoeten en je blik te verruimen. Wij zorgen voor intervisie en trainingen. De werktijden zijn ofwel in de ochtend (09:30 – 13:30 uur) of de middag/avond (15:15 – 19:15 uur) van maandag tot en met zondag. De omvang van de vacature is voor in eerste instantie 17 uur per week; dat zijn 4 inlopen in de ochtend en/of middag/avond, waaronder in het weekend. Daarnaast verwachten wij dat je af en toe extra uren kan werken, om in te vallen voor collega’s vanwege vakantie of ziekte. Natuurlijk worden deze extra uren uitbetaald en gaat dit in overleg. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. We volgen de Cao Sociaal Werk vanaf schaal 2.6. Het gaat om een overeenkomst van zes maanden, die kan worden omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Procedure

We streven er naar om de functie zo snel mogelijk in te vullen. Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we contact met je op voor het inplannen van een gesprek. Voor meer informatie over Stichting Kruispunt kijk ook op www.stichtingkruispunt.nl. Je sollicitatie voorzien van CV en motivatie ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk onder vermelding van ‘vacature gastheer/-vrouw’ via de e-mail info@stichtingkruispunt.nl of op onderstaand adres.

Stichting Kruispunt

Spoorwegstraat 13

6828 AM  Arnhem

Email: info@stichtingkruispunt.nl

fjskV8v9STmNYO8lfnvgZA_thumb_2192
kruispunt-icon-dbl_rgb-1.png

Spoorwegstraat 13   6828 AM Arnhem   026 4433072