kruispunt-logo-wit.png
HUISKAMER VOOR THUIS- EN DAKLOZEN IN ARNHEM

Kruispunt is op zoek naar enthousiaste en betrouwbare nieuwe vrijwilligers die op wekelijkse basis een of tweemaal willen ondersteunen in onze keuken. Vind je het leuk om koffie in te schenken voor onze bezoekers, eten op te scheppen, te helpen bij de afwas en om een praatje te maken met onze bezoekers? Mail ons dan op info@stichtingkruispunt.nl. of bel naar: 026 – 443 30 72. We maken graag kennis met je. Ervaring is niet nodig.

Klik hier om meer te lezen over het vrijwilligerswerk bij Kruispunt. Klik daarna op het kopje ‘vrijwilligers (gezocht!)’.

21 juni 2022

Kruispunt heeft sinds een paar maanden een voortuin. Inmiddels beginnen de planten al flink te groeien. De tuin wordt samen met bezoekers van Kruispunt onderhouden en draagt bij aan de vergroening van de Spoorwegstraat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 juni 2022

Regelmatig wordt er kleding en schoenen naar Kruispunt gebracht. De ruimte om kleding en schoenen op te bergen is echter beperkt. We willen dan ook vriendelijk vragen of u ons eerst wilt bellen of mailen voordat u kleding of schoenen naar Kruispunt brengt.

21 juni 2022

Zoals de Kruispunt-traditie het voorschrijft gaan we regelmatig met een aantal bezoekers op ‘retraite’ naar het Dominicanenklooster in Huissen. Retraite is misschien een groot woord voor sommige dak- en thuislozen, maar voor iedereen die mee was, waren deze dagen zeker een vorm van terugtrekken uit de chaos en het overleven in de stad, en op adem komen op een plek van rust en stilte.

Het prachtige klooster, de tuin gehuld in de heerlijke voorjaarszon, en het warme welkom maakte dat iedereen snel ontspannen was en zich thuis voelde. Zo thuis zelfs dat kort na aankomst de hele koekjestrommel leeggegeten was (die overigens steeds weer heel lief werd bijgevuld). Nadat de we de sleutels van de kamers kregen, werden de bedden gelijk goed getest met een middagdutje. Anderen vonden de rust in de stilte van de lege kerk of tijdens de gebeden met de paters. Als groep kwamen we daar soms nogal onrustig binnen, maar als iedereen eenmaal zat werd er genoten van de verstilling en het gezang van de paters.

Tijdens deze driedaagse retraite zagen we bezoekers opengaan. Zowel letterlijk als figuurlijk. Het gebeurde tijdens een meditatie en een dansworkshop dat een bezoeker voor het eerst zijn capuchon af en zijn jas uit durfde te doen en iets van zichzelf durfde te laten zien. Ook in de zangworkshop werden we verrast door bezoekers die zich open durfde op te stellen door in hun eentje te zingen. In de gesprekken die we deze dagen hebben gaan bezoekers dan ook steeds meer vertellen over wie ze zijn en wat hen bezighoudt. Zo was er een bezoeker die vertelde over het verlangen om in te treden, en tijdens deze dagen zich dicht bij God voelde. En later vertelde hoe veilig ze zich had gevoeld in het klooster.

En ja, zo’n kloosterbezoek zorgt ook voor hilarische momenten. Zo was er na de eucharistieviering in de kerk iemand die had ontdekt dat er wijn in de ‘emmer’ zat. Ze bedoelde uiteraard de kelk waar de hostie in gedoopt wordt.

Pieter van der Toorn, pastor

7 mei 2022

Het jaarverslag 2021 van Stichting Kruispunt is vanaf nu te downloaden. Naast een hoofdstuk over de financiën, personele zaken, fondsenverwerving enzovoort, staan er verhalen in over het dagelijkse leven in Kruispunt. Wilt u Kruispunt beter leren kennen, lees dan dit verslag.

28 april 2022

fjskV8v9STmNYO8lfnvgZA_thumb_2192
kruispunt-icon-dbl_rgb-1.png

Spoorwegstraat 13   6828 AM Arnhem   026 4433072