kruispunt-logo-wit.png
HUISKAMER VOOR THUIS- EN DAKLOZEN IN ARNHEM

Sinds vorige week ziet de vloer in de hal er weer schoon en mooi uit. Er is nieuw tapijt gelegd. Ook in het kantoor straalt een frisse groene vloer ons tegemoet. De sfeer in deze ruimte is veel zonniger geworden. In de zaal hangt sinds een aantal maanden een groot beeldscherm dat voor diverse doeleinden wordt gebruikt. De rookruimte is veranderd in een nieuwe spreekkamer. Dat betekent dat Kruispunt helemaal rookvrij is geworden. Stap voor stap verandert de inrichting van Kruispunt. Met hulp van vrijwilligers blijft het gebouw zo een fijne plek om te verblijven en te werken.

15 september 2020

In heel de wereld heeft het coronavirus veel invloed, ook in Kruispunt. Gelukkig is Kruispunt de afgelopen maanden wel open gebleven voor dakloze mensen. Nog steeds openen wij voor hen tweemaal daags de deuren. Maximaal tien bezoekers kunnen in de zaal zitten, zodat de anderhalve meter afstand tussen mensen zoveel mogelijk blijft gewaarborgd. Ook wordt er gelet op de hygiëne, er wordt onder andere aan bezoekers gevraagd of zij bij binnenkomst hun handen willen wassen.

Helaas kunnen er veel minder vrijwilligers in Kruispunt werken dan normaal. De ruimte in de keuken is te klein om anderhalve meter afstand te houden tussen mensen. Daarom werkt er maximaal 1 vrijwilliger per inloop. De beperkte ruimte in de keuken heeft ook consequenties voor de kookgroepen die voor de warme maaltijden zorgen. Zij koken op een andere locatie of in Kruispunt (maar dan buiten de openingstijden voor bezoekers).

15 september 2020

Vanaf maandag 15 juni is Kruispunt geopend van 10:00 uur tot 13:00 uur. In de middag is Kruispunt geopend van 16:30 uur tot 19:00 uur. Wij zijn open voor mensen die dak- en thuisloos zijn. Maximaal 10 bezoekers mogen het gebouw binnen. Dit is om de anderhalve meter maatregel te kunnen handhaven. Bezoekers mogen niet langer dan een uur binnen zijn, zodat ook andere mensen de kans krijgen om Kruispunt te bezoeken.

11 juni 2020

De afgelopen periode zijn er een aantal medewerkers die lang bij Kruispunt hebben gewerkt uit dienst gegaan. Klaas de Groot (gastheer) en Connie Vliek (pastor) namen op vrijdag 22 mei afscheid van Kruispunt. Vanwege de coronacrisis is dit in kleine kring gebeurd. Ook Trees Cuppens (gastvrouw) heeft afscheid genomen. Gelukkig zijn er ook nieuwe medewerkers in dienst gekomen. Whitney Getrouw en Isabelle Walther zijn het team van gastvrouwen en -heren komen versterken.

4 juni 2020

20170927_140614.jpg
St.-Kruispunt-WEB_MG_8066-Kopie.jpg
kruispunt-icon-dbl_rgb-1.png

Spoorwegstraat 13   6828 AM Arnhem   026 4433072