kruispunt-logo-wit.png
HUISKAMER VOOR THUIS- EN DAKLOZEN IN ARNHEM

Maandag 16 september start onze nieuwe gastvrouw Ria met haar werk in Kruispunt. Wij zijn blij dat zij ons team komt versterken. Ria zal vooral op de vrijdagavonden in Kruispunt zijn. Maar eerst zal zij een aantal avonden meewerken met collega’s om Kruispunt en de mensen van Kruispunt te leren kennen.
13 september 2019

Gastvrouw Truus van Rappard heeft na ruim vijftien jaar werken in Kruispunt afscheid genomen. Tijdens een informele bijeenkomst namen bezoekers en medewerkers afscheid van Truus. Met bloemen, toespraken en een boek werd zij in het zonnetje gezet.
30 augustus 2019

Het afgelopen half jaar is tijdens de kerkdiensten van de dienst geestelijke verzorging van Pro Persona in Wolfheze gecollecteerd voor Kruispunt. Het geld is bijeengebracht door mensen die korte of langere tijd bij Pro Persona verblijven. Gisteren werd de opbrengst van collecte tijdens de kerkdienst overhandigd aan één van de pastores van Kruispunt.
29 juli 2019

Het zonnetje schijnt lekker en de temperatuur is aangenaam voor deze zomerdag als ik kom aangewandeld in de Spoorwegstraat. Vandaag is mijn officiële eerste werkdag bij Stichting Kruispunt. Vanochtend had ik nog genoeg andere dingen te doen en dus nog geen tijd gehad om zenuwachtig te zijn. Maar nu het bijna zo ver is, begint het toch een beetje te kriebelen.
Sinds begin 2017 woon ik in Arnhem, en al heel snel voelde ik mij thuis in deze stad. Ik ben opgegroeid in Den Haag, heb een tijd in Ede gewoond voor mijn studie, maar Arnhem is nu echt mijn stad. De vele kunstenaars, de mooie parken en toch ook wel de rauwe kant van de stad spreken mij aan.
Toen ik in Arnhem ging wonen ben ik gaan werken voor Hemelsbreed. Hemelsbreed is een eigentijdse kerk in Arnhem. Hier organiseer ik veel activiteiten die gaan over het leven, en over wat geloven voor ons betekent. Naast het werk voor Kruispunt zal ik ook hier blijven werken.
Om half 4 stap ik binnen en gastheer Klaas verwelkomt mij met: “Welkom bij de Kruispunt familie”. Klaas had ik al een keer eerder ontmoet en zo’n welkom doet toch wel heel erg goed. Maar toch blijft het een beetje kriebelen. Wie zijn de bezoekers van Kruispunt? Hoe is de sfeer? Zal ik mijn plek vinden en hoe zullen ze op mij reageren?
In Arnhem woon ik in een gezellige vegetarische woongroep. Samen met vier kunstenaars deel ik een mooi huis, leven we zo duurzaam mogelijk en eten we altijd vegetarisch. Daarnaast ben ik nog bezig met een studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Deze studie gaat over alles wat te maken heeft met vrede, trauma’s en religie. Het is een interessante en soms ook aangrijpende studie. Komend jaar hoop ik de studie af te ronden.
Het is half 5 en samen met pastor Connie sta ik bij de deur en geven we de bezoekers een hand. Er wordt enthousiast gereageerd op mijn komst en veel bezoekers geven aan dat ze mij al verwacht hadden. Voordat ik het weet zit ik in de zaal en heb ik de mooiste gesprekken, speel een spelletje mens-erger-je-niet en eet gezellig een hapje mee. Het valt mij op hoe goed de sfeer is en ondanks dat ik niemand er iets over heb horen zeggen, proef ik in de groep een dankbaarheid voor deze bijzondere plek.
En ook ik ben dankbaar. Dankbaar dat ik hier mag werken en mee mag gaan bouwen aan deze plek van hoop. Een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar er een luisterend oor is. Een plek waar midden in uitzichtloze situaties een lichtpuntje schijnt.

4 juli 2019

20170927_140614.jpg
St.-Kruispunt-WEB_MG_8066-Kopie.jpg
kruispunt-icon-dbl_rgb-1.png

Spoorwegstraat 13   6828 AM Arnhem   026 4433072