kruispunt-logo-wit.png
HUISKAMER VOOR THUIS- EN DAKLOZEN IN ARNHEM

Het zonnetje schijnt lekker en de temperatuur is aangenaam voor deze zomerdag als ik kom aangewandeld in de Spoorwegstraat. Vandaag is mijn officiële eerste werkdag bij Stichting Kruispunt. Vanochtend had ik nog genoeg andere dingen te doen en dus nog geen tijd gehad om zenuwachtig te zijn. Maar nu het bijna zo ver is, begint het toch een beetje te kriebelen.
Sinds begin 2017 woon ik in Arnhem, en al heel snel voelde ik mij thuis in deze stad. Ik ben opgegroeid in Den Haag, heb een tijd in Ede gewoond voor mijn studie, maar Arnhem is nu echt mijn stad. De vele kunstenaars, de mooie parken en toch ook wel de rauwe kant van de stad spreken mij aan.
Toen ik in Arnhem ging wonen ben ik gaan werken voor Hemelsbreed. Hemelsbreed is een eigentijdse kerk in Arnhem. Hier organiseer ik veel activiteiten die gaan over het leven, en over wat geloven voor ons betekent. Naast het werk voor Kruispunt zal ik ook hier blijven werken.
Om half 4 stap ik binnen en gastheer Klaas verwelkomt mij met: “Welkom bij de Kruispunt familie”. Klaas had ik al een keer eerder ontmoet en zo’n welkom doet toch wel heel erg goed. Maar toch blijft het een beetje kriebelen. Wie zijn de bezoekers van Kruispunt? Hoe is de sfeer? Zal ik mijn plek vinden en hoe zullen ze op mij reageren?
In Arnhem woon ik in een gezellige vegetarische woongroep. Samen met vier kunstenaars deel ik een mooi huis, leven we zo duurzaam mogelijk en eten we altijd vegetarisch. Daarnaast ben ik nog bezig met een studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Deze studie gaat over alles wat te maken heeft met vrede, trauma’s en religie. Het is een interessante en soms ook aangrijpende studie. Komend jaar hoop ik de studie af te ronden.
Het is half 5 en samen met pastor Connie sta ik bij de deur en geven we de bezoekers een hand. Er wordt enthousiast gereageerd op mijn komst en veel bezoekers geven aan dat ze mij al verwacht hadden. Voordat ik het weet zit ik in de zaal en heb ik de mooiste gesprekken, speel een spelletje mens-erger-je-niet en eet gezellig een hapje mee. Het valt mij op hoe goed de sfeer is en ondanks dat ik niemand er iets over heb horen zeggen, proef ik in de groep een dankbaarheid voor deze bijzondere plek.
En ook ik ben dankbaar. Dankbaar dat ik hier mag werken en mee mag gaan bouwen aan deze plek van hoop. Een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar er een luisterend oor is. Een plek waar midden in uitzichtloze situaties een lichtpuntje schijnt.

4 juli 2019

Op vrijdag 21 juni heeft Anton Metske afscheid genomen van Stichting Kruispunt. Met toespraken, muziek, het lopen van de polonaise en een bezoek van Sinterklaas werd Anton in het zonnetje gezet. Hij heeft ruim twintig jaar als pastor bij Stichting Kruispunt gewerkt.
22 juni 2019

Zo’n twintig scholieren van het Olympus College uit Arnhem bezochten Kruispunt. Zij kregen uitleg over de doelstelling en werkwijze van Kruispunt. In het najaar komt er weer een groep scholieren Kruispunt bezoeken.

9 mei 2019

De kapelgemeenschap van het Dominicanenklooster in Huissen schenkt de opbrengst van de vastenactie aan Stichting Kruispunt.
Op zondag 28 april 2019 overhandigde Jhon Gertzen de opbrengst aan dak- en thuislozen en een pastor van Kruispunt.
Het geld gaat in ieder geval gebruikt worden om met dak- en thuisloze mensen het Dominicanenklooster te bezoeken.

29 april 2019

20170927_140614.jpg
St.-Kruispunt-WEB_MG_8066-Kopie.jpg
kruispunt-icon-dbl_rgb-1.png

Spoorwegstraat 13   6828 AM Arnhem   026 4433072